Etiketti

Yksi tärkeimmistä asioista tietää ennen frisbeegolf radalle menoa on frisbeegolffin etiketti.

 • Olet vastuussa heittämästäsi kiekosta
  Frisbeegolffista löytyy paljon tietoa internetistä niin aloittelijoille kuin edistyneemmilee pelaajillekin. Suomen frisbeegolf liiton sivuilta löytyy kattavasti tieto frisbeegolffista.
  Varmista että väylällä ei ole ketään ennenkuin heität. Usein frisbeegolf radat ovat yleisiiä puistoissa joissa liikkuu myös muita ulkoilijoita, huomioi myös heidät.
  Mikäli käy niin että heitollasi on edes mahdollisuus osua muihin varoita heitä ajoissa huutamalla FORE! (FOOOOR!)
 • Huomioi muut pelaajat
  Mikäli edelläsi on toinen ryhmä edelläsi, odota kunnes he ovat saaneet heitettyä väylän loppuun ennenkuin heität aloitus heittosi. Väylillä jossa korille ei näe käytä omaa harkintaa missä vaiheessa voit aloitusheiton heittää jotta et häiritse edellä menevän ryhmän keskittymistä väylän pelaamiseen sekä varmista ettet voin osua heihin.
  Mikäli heitat isossa ryhmässä ja huomaat että takana tuleva ryhmä pelaa väylät nopeammin päästä heidät ohi. Yksittäinen tai parina heittävä pelaaja pelaa väylät huomatttavasti nopeammin kuin isompi ryhmä.
 • ÄLÄ ROSKAA !
  Vie tyhjät juomapullosi ja muuta roskat mukanasi radalta. Useilla radoilla on muutamia roskiksia jonne voit roskasi laittaa, ne eivät kuulu luontoon.
 • Radan ylläpito
  Radan ylläpitäjän vastuulla on pitää rata kunnossa ja tehdä siihen muutoksia. Joten älä katko oksia tai puita jotka sattuvat olemaan edessäsi, ne kuuluvat rataan.

Lisää frisbeegolffin etiketistä löydät Suomen frisbeegolf liiton sivuilta.