Aloittaminen

Frisbeegolf harrastuksen aloittamiseen et tarvitse kuin muutaman kiekon ja jonkun radan. Paimion multigolf radalla on lyhyitä ja helppoja väyliä jotka sopivat loistavasti harrastuksen aloittamiseen.

Hyvä aloitus setti kiekkoja on yksi putteri, yksi midrange/lähestymiskiekko kiekko sekä yksi draiver. Mutta alkuun riittää vaikka pelkkä putteri jolla ainakin Paimon multigolf radalla pärjää ihan hyvin.

Putterilla ei ole niin väliä millainen se on koska aloittelijalle suurin osa puttereista on ihan hyviä. midrange/lähestymiskiekko kuten myös draiver on hyvä olla hieman alivakaa jolloin sitä on helpompi heittää.

Taitojen ja heittotekniikan parantuessa kiekkovalikoimaa voi lisätä muilla kiekoilla mutta käyttöä myös ns. aloittelijakiekoille löytyy todella pitkälle harrastuksessa.

Hyvät kiekot maksavat halvimmillaan noi 10€. Useita kiekkoja myydään eri muovilaadulla. Paremman muovilaadun kiekot maksavat tällä hetkellä hieman alle 20€ mutta ne kestävät todella pitkään. Kiekkojen lento-ominaisuudet muuttuvat vanhetessaan joten kuluneillekkin kiekoille löytyy käyttöä.

Frisbeegolf erikoisliikkeistä saa asiantuntevaa neuvoa kiekon valintaan. Myös radalla ollessa rohkeasti vaan kysymään kokeneemmilta pelaajilta vinkkejä harrastukseen

Heittotekniikka on luonnollisesti yksi tärkeimmistä frisbeegolffin osa-alueista jonka harjoitteluun kannattaa panostaa. vääränlaisella heittotekniikalla saa helposti paikat kipeäksi mutta oikean heittotekniikan perusteet on helppo oppia mutta vaatii paljon harjoittelua saada se hiottua virheettömäksi.

Youtubesta löytyy paljon erilaisia tekniikkavideoita joiden avulla voi tekniikkaa opetella. Tämän kirjoittajan henkilökohtainen suosikki kanava tekniikka vinkkeihin on Jaani Länsiön kanava jossa ei kerrota miten on teknisesti parasta heittää vaan myös miksi. Mutta hyviä videoita löytyy muiltakin todella paljon ja jotkut menvät vielä syvemmälle tekniikkaan.

Frisbeegolffin aloittamisesta löytyy lisää tietoa Suomen frisbeegolfliiton sivuilta

Linkkejä eri frisbeegolf resursseihin on keräillään tänne